Nieuws


Aanmelden NRC Charity Awards 2018 t/m 26 maart

by Joene van Aken | Feb 26, 2018
NRC Charity Awards van start


De NRC Charity Awards gaat weer van start. De Charity Awards zijn in 2011 in het leven geroepen op initiatief van NRC en bedoeld om zowel grote als kleinere goede doelen geheel kosteloos te ondersteunen bij het bereiken van bestaande en nieuwe donateurs, vrijwilligers en ambassadeurs. De awards worden daarom ook van harte ondersteund door Kenniscentrum Filantropie. 

Elk goed doel maakt kans op een communicatiecampagne ontwikkeld door aanstormend talent van de Willem de Kooning Academie. Om kans te maken op deze campagne die bestaat uit een printadvertentie en een online campagne, nodigen wij u uit om een motivatie in te sturen. Een motivatie waaruit blijkt waarom juist uw organisatie een campagne verdient.

Aanmelding
Uw aanmelding en motivatie kunt u insturen tot en met 26 maart 2018.
Stuur uw motivatie naar charityawards@nrc.nl. In de motivatie lezen wij graag waarom NRC juist úw organisatie moet selecteren voor de NRC Charity Awards 2018, een omschrijving van het goede doel met daarin uw unieke en kenmerkende eigenschappen, welke boodschap u wilt overbrengen en wat u met een campagne zou willen bereiken. Bekijk hier een opzet van zo'n motivatiebrief.

Belangrijke data
Uit alle inzendingen selecteert de redactie van NRC twintig goede doelen. Voor deze twintig goede doelen gaan de studenten van de Willem de Kooning Academie onder begeleiding van creatieve reclame professionals een campagne ontwikkelen.
Belangrijke data waar u rekening mee moet houden als uw stichting wordt geselecteerd:

  • Dinsdag 3 april wordt bekendgemaakt welke 20 goede doelen gaan samenwerken met een creatief team van Willem de Kooning Academie.
  • Maandag 9 april organiseren we een ontmoetingsdag op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Tijdens deze dag ontmoeten de goede doelen hun creatieve team.
  • Het creatieve team creëert in overleg met het goede doel een concept. Dit concept dient uiterlijk vrijdag 11 mei definitief te worden goedgekeurd door het goede doel. 
  • Van maandag 16 juli tot en met  vrijdag 10 augusutus worden de printadvertenties gepubliceerd in NRC Handelsblad, nrc.next en op www.nrccharityawards.nl.
  • Tot en met vrijdag 17 augustus krijgt het publiek de kans om op hun favoriet te stemmen. Daarnaast zal een vakjury onder leiding van NRC hoofdredacteur Peter Vandermeersch alle inzendingen beoordelen en drie winnaars selecteren.
  • Dinsdag 28 augustus om 17:00 vindt de uitreiking van de NRC Charity Awards 2018 plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst worden de winnaars van de publieks- en vakjury bekendgemaakt.

NRC maakt jaarlijks gebruik van de gegevens van Kenniscentrum Filantropie, voor het bereiken van zoveel mogelijk goede doelen. Deelname aan deze awards staat uitdrukkelijk open voor alle charitatieve instellingen, u kunt dus deze uitnodiging met een gerust hart doorsturen aan andere goede doelen.

Meer informatie en de voorwaarden vindt u op www.nrccharityawards.nl. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met Nadine Liefting via charityawards@nrc.nl


Met vriendelijke groet,

Peter Vandermeersch - hoofdredacteur Norbert van Berckel - directeur
NRC     Kenniscentrum Filantropie


Comment

  1.