Nieuws


Stille kracht van Vermogensfondsen

by Norbert van Berckel | Apr 06, 2017

  In de database van Kenniscentrum Filantropie zitten - naast tienduizenden Goede Doelen - ook ongeveer 1.500 Vermogensfondsen. Deze fondsen maken voor een groot deel het werk van de Goede Doelen mogelijk. Vaak doen die vermogensfondsen dat in stilte.

Soms wordt het echter ook zichtbaar. Zo zijn vele fondsen opgenomen in het Fondsenboek en krijgt deze categorie filantropische instellingen glans in het 2-jaarlijks onderzoek Geven in Nederland, dat dit jaar - met medewerking van Kenniscentrum Filantropie - haar 20e jaar beleeft.

"Een nieuw te formeren kabinet wordt geconfronteerd met een samenleving die steeds minder maakbaar wordt. Vermogensfondsen met impact kunnen dit verlies aan maakbaarheid compenseren." schrijft Bert Koopman na uitgebreid onderzoek naar de werking van vermogensfondsen.

In bijgaand artikel van zijn hand, op de website van sdu - Voor Nu en Later schildert hij een mooi landschap van de kracht van die vermogensfondsen. Lees meer

Comment

  1.