Nieuws


Nieuwe diensten vanaf 1 maart 2017

by Norbert van Berckel | Feb 08, 2017
Dienstverlening vanaf 1 maart 2017

Al enige tijd maken duizenden organisaties gebruik van de diensten van Kenniscentrum Filantropie. Zij weten dus, als geen ander, deze diensten op waarde te schatten. Een onafhankelijke, onpartijdige database voor, door en van alle filantropische instellingen. 

Om de transparantiedoelstelling van Stichting Kenniscentrum Filantropie ook in de toekomst te kunnen blijven garanderen, zal voor die dienstverlening een bescheiden vergoeding worden gevraagd. Daardoor blijven de organisaties goed zichtbaar, vindbaar en vergelijkbaar.

Op 1 maart 2017 is daarom begonnen met het gefaseerd invoeren van een aantal abonnementen. Er kan gekozen worden uit de onderstaande pakketten:

ANBI PUUR-pakket (jaartarief € 60,- excl. BTW)
Met ANBI Puur worden organisatiegegevens zichtbaar via een uniek internetadres (URL). Indien uw organisatie niet beschikt over een eigen website, kunt u deze URL doorgeven aan de Belastingdienst. 

Tevens zijn goede doelenorganisaties vindbaar via de Geefwijzer, de Nationale Goede Doelentest én via Charity Desks van banken, waardoor de kans op donaties van welgestelde Nederlanders aanzienlijk toeneemt.

Indien gewenst kunnen vermogensfondsen ook gevonden worden via het Fondsenboek en de Fondsendisk.


ANBI OKAY-pakket (jaartarief € 120,- excl. BTW)
Met ANBI Okay wordt uw organisatie - naast alle voordelen van ANBI Puur - volledig in de watten gelegd en zorgen medewerkers van Kenniscentrum Filantropie er bijvoorbeeld voor dat na elke wijziging uw ANBI-gegevens op volledigheid worden gecheckt. Wanneer u dat wenst krijgt u tips en adviezen over correcte weergave van uw ANBI-gegevens en eventuele wijzigingen in de ANBI-regelgeving. Tevens ontvangt u tijdig een herinnering voor het aanvullen en updaten van uw gegevens ten behoeve van uw ANBI-status.


Registratie (blijft kosteloos)
Kenniscentrum Filantropie verzamelt uniforme informatie van zo veel mogelijk filantropische instellingen. Deze informatie komt voor een belangrijk deel van de organisatie zelf, maar ook uit publiek beschikbare bronnen (ANBI overzicht Belastingdienst, KvK, etc.). Organisatiegegevens worden gebruikt voor landelijk onderzoek zoals bijvoorbeeld het 2-jaarlijkse onderzoek Geven in Nederland van VU Amsterdam én organisaties worden geïnformeerd over interessante acties van marktpartijen (zoals Specsavers Steunt, sdu Voor Nu en Later of de NRC Charity Awards).

Klik voor meer informatie over de verschillende pakketten op deze link.

Log in op uw organisatieprofiel om uw keuze te maken. Dat kan nu al.
In het aangepaste organisatieprofiel kunt u op de Mijn Account-pagina uw pakketkeuze maken.

Let op: Wanneer u geen keuze maakt uit een van de twee betaalde pakketten, zullen uw organisatiegegevens na enige tijd niet meer worden doorgegeven aan de diverse webportalen. Hiervan krijgt u vooraf separaat bericht.

Graag maken we - samen met u - ook in 2017, goed doen goed zichtbaar.

Norbert van Berckel
directeur
www.kenniscentrumfilantropie.nl
Walpoort 12 | Postbus 1217 | 5200 BG 's-Hertogenbosch
info@kenniscentrumfilantropie.nl | 085-210.11.22

1 Comment

 1. 1 Henk Hekman 21 Feb
  Beste lezer,
  Graag zou ik zo spoedig mogelijk van u vernemen of de
  huidige registratie vanaf 1 maart 2017 voldoende is voor de plicht tot
  openbaarmaking van de verplichte gegevens vereist volgens de ANBI
  status.
  Zo ja wat betekent dan openbaarmaking als de instelling niet meer via een zoekfunctie gevonden kan worden?
  Verder
  vind ik dat u de instellingen meer tijd zou moeten geven om een
  pakketkeuze te maken ipv de 2 weken die nu aangeboden worden.
  Graag hoor ik van u.
  Vriendelijke groeten,
  Henk Hekman (vertegenwoordiger van 15 registraties bij uw instelling)

Comment

 1.