De analyses van 2014
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief

Welkom bij Kennisbank Filantropie! In deze nieuwsbrief leest u over belangrijke onderzoeken in 2014, zoals de sectoranalyse en het filantropie onderzoek van ABN AMRO. Deze onderzoeken geven een duidelijk beeld van de ontwikkelingen in de markt.


Heeft u de advertenties van Kennisbank Filantropie in NRC Handelsblad en NRC.next gezien? Op deze manier bereikt de Kennisbank nog meer organisaties en laat met name aan nieuwe registraties zien waar de Kennisbank voor staat.
Recentelijk geregistreerde organisaties hebben tevens een welkomstbrief ontvangen. Hierin worden de voordelen van de Kennisbank nogmaals kort uiteengezet.
Heeft u vragen over de Kennisbank? Kijk dan op de website bij de veelgestelde vragen (faq) of bel/mail ons.

NRC Charity Awards 2014

Onder grote belangstelling zijn in september de NRC Charity Awards uitgereikt. Dit jaar waren er vier categorieën waarin twee winnaars zijn gekozen. De winnaars van de publieksprijs en de vakjuryprijs. Organisaties die staan ingeschreven bij de Kennisbank konden deelnemen. Lees hier meer over de NRC Charity Awards en de winnaars.
 ABN AMRO MeesPierson Filantropie onderzoek 2014

Uit recentelijk gehouden onderzoek door de Universiteit van Maastricht in opdracht van ABN AMRO MeesPierson blijkt dat vermogende klanten van de bank gemiddeld € 11.000 per jaar aan maatschappelijke organisaties geven. Dit is twee maal zoveel als becijferd is in het onderzoek Geven in Nederland 2013. 
ABN AMRO MeesPierson maakt gebruik van de informatie uit de Kennisbank om hun vermogende klanten te informeren over goededoelenorganisaties. Lees verder.


Goede Doelen Rapport 2014

Branchevereniging VFI heeft na de zomer weer haar jaarlijkse sector analyse gedaan en het Goede Doelen Rapport uitgebracht. Hieruit blijkt dan met name kleinere organisaties het financieel zwaar hebben. Nagenoeg alle inkomstenbronnen namen af in vergelijking met de jaren ervoor.
De Kennisbank biedt ook deze organisaties de helpende hand. Lees verder


Meer dan 10 miljoen aan donaties via de Kennisbank

Een flink aantal organisaties is financieel ondersteund als gevolg van de samenwerking van ABN AMRO MeesPierson met de Kennisbank.
De afdeling Filantropie Advies van de bank selecteert op basis van de wens van de klant organisaties die in de Kennisbank geregistreerd zijn. Dit jaar heeft een van die geregistreerden een donatie van € 100.000 ontvangen, waarbij deze donateur voornemens is dit bedrag elk jaar te schenken.
Daarnaast zijn er vijftien periodieke schenkingsovereenkomsten getekend met een totale waarde van € 635.000 over vijf jaar (één overeenkomst van € 10.000, drie overeenkomsten van € 25.000 en elf overeenkomsten van € 50.000). Tevens zijn er zeven Fondsen op Naam opgericht ter waarde van € 350.000 en zijn er 30 goede doelen opgenomen in testamenten met een totaalwaarde van 10 miljoen!

Wilt u ook in aanmerking komen, zorg er dan voor dat uw organisatie in het oog springt en vul zoveel mogelijk informatie aan in de vragenlijst.


Snoepje van de maand

Het geefseizoen is weer begonnen. Donateurs zoeken in deze periode actiever naar een organisatie waaraan zij een donatie willen doen. Zorg er daarom voor dat uw actuele gegevens in de Kennisbank staan, zodat deze goed worden doorgegeven aan o.a. de Goede Doelen Monitor en de Filantropie Advies afdelingen van banken. Log in op onze website om uw gegevens te controleren.


 


Kennisbank Filantropie dankt u en wenst u hele fijne kerstdagen en een voorspoedig 2015 toe!
Copyright © 2014 Kennisbank Filantropie, All rights reserved.Ontvangt u deze nieuwsbrief via een collega of kennis en wilt u de nieuwsbrief van Kennisbank Filantropie ook in uw mailbox ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden.
Wilt u de Kennisbank Filantropie nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.