Als deze nieuwsbrief niet correct wordt weergegeven, klik dan hier voor de online versie.
 
 
Aankomende publicatieplicht ANBI’s

Ter verbetering van de transparantie in de goededoelensector zijn vanaf 1 januari 2014 alle instellingen met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) verplicht bepaalde gegevens op internet openbaar te maken: de naam van de instelling, de contactgegevens, de doelstelling, een beknopt beleidsplan, de bestuurssamenstelling en het beloningsbeleid, een verslag van de uitgeoefende activiteiten en een financiële verantwoording. Wilt u meer weten over de wetswijziging en de gevolgen voor uw instelling?
Lees hier meer over de nieuwe regeling voor ANBI’s >

Grote donaties door bemiddeling ABN AMRO MeesPierson

Sinds oktober 2012 gebruikt de afdeling Filantropie Advies van ABN AMRO MeesPierson de databank van Kennisbank Filantropie voor het zoeken naar goededoelenorganisaties die aansluiten op de behoeften van haar private banking klanten. Iedere transparante goededoelenorganisatie kan in aanmerking komen om in contact te worden gebracht met vermogende gevers. Inmiddels zijn de eerste geslaagde bemiddelingen gerealiseerd.
Lees hier hoe dit werkt >

Jaarverslaggeving volgens RJ 650, hoe zit dat?

Voor fondsenwervende instellingen bestaat een speciale richtlijn voor de jaarverslaggeving: RJ 650. Deze richtlijn moedigt goededoelenorganisaties aan in hun financiële verantwoording inzicht te geven in de verdeling van de bestedingen aan fondsenwerving, aan de doelstelling en aan beheer en administratie. Deze richtlijn kan uw organisatie helpen bij het optimaliseren van de transparantie en toegankelijkheid van de financiële resultaten.
Lees meer over het hoe en waarom van RJ 650 >

Doel bereikt met Trouw Goede Doelen Top-50

Op basis van de gegevens uit de databank van Kennisbank Filantropie publiceerde Trouw driemaal een ranglijst van goede doelen waarvan verwacht werd dat zij effectief zijn op het behalen van de eigen doelstelling. Een positieve samenwerking die de discussie over onder andere het inzichtelijk maken van impact en het verschil in prestatie van grote versus kleine organisaties op gang bracht. Toch publiceert Trouw in 2013 geen Goede Doelen Top-50.
Lees hier over het stopzetten van de Trouw top-50 >

“Het ultieme doe-boek van deze tijd”

Je inzetten voor de maatschappij is een inspirerende activiteit. Financiering en samenwerkingspartners zoeken is creatief en leuk. Je moet komen tot een inspirerend verhaal dat anderen enthousiasmeert. Petra Hoogerwerf noemt dat de 'vonk': de verbinding tussen gevers en organisatie die voortkomt uit een gevoel iets te kunnen bijdragen aan een maatschappelijk vraagstuk. In haar boek gaan we op zoek naar de vonk. Naar jouw vonk!
Lees meer over het boek "Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart" >

 
 
Een andere contactpersoon, de jaarscijfers bekend? Actualiseer hier de gegevens in de databank.
 
Lees hier al het nieuws rondom Kennisbank Filantropie.
 
Kennisbank Filantropie
Snelliuslaan 10
1222 TE Hilversum

T: 035 626 57 50
E: info@kennisbankfilantropie.nl
W: www.kennisbankfilantropie.nl
KvK: 34262114
Ontvangt u deze nieuwsbrief via een collega of kennis en wilt u de nieuwsbrief van Kennisbank Filantropie ook in uw mailbox ontvangen? Klik dan hier om u aan te melden.
Wilt u de Kennisbank Filantropie nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan hier om u af te melden.