samenwerking

Om de transparantie van de filantropische sector een positieve impuls te geven, zoekt Kennisbank Filantropie samenwerking met partijen die vanuit hun doelstelling en/of vanuit maatschappelijke betrokkenheid de databank willen gebruiken. De inkomsten die hieruit voortvloeien, worden besteed aan de verdere ontwikkeling van de databank.

Branche organisaties

Kennisbank Filantropie is eind 2013 door de overheid verzocht hét centrale informatiepunt voor de gehele filantropische sector te worden. Vanuit de sector is de Stichting Brancheorganisaties Filantropie (SBF) opgesteld om de belangen van de sector te behartigen. Het SBF promoot het gebruik van Kennisbank Filantropie onder haar leden. De leden zijn Goeden Doelen Nederland/ IF/ FIN en CIO

Goede Doelen Nederland

Goede Doelen Nederland gebruikt de gegevens uit Kennisbank Filantropie voor haar website www.GoedeDoelen.nl. Maar ook voor haar jaarlijkse sector analyse en voor de onderlinge benchmarktool, zodat haar leden zich op een eenvoudige manier met collega-organisaties kunnen vergelijken.  

Zakelijke gebruikers

Kennisbank Filantropie richt zich voor het gebruik van de databank ook op de business-to-business markt. Zakelijke afnemers, zoals bijvoorbeeld dienstverleners, media en onderzoeksbureaus, kunnen de verzamelde gegevens tegen een vergoeding afnemen. Echter, onder voorwaarde dat het gebruik van de informatie uit de databank in het verlengde van de transparantiedoelstelling van Kennisbank Filantropie ligt.

Gebruiksvoorbeelden zijn:
  • het tonen van realtime goede doeleninformatie op een website;
  • eenmalige datalevering voor onderzoek en/of een publicatie;
  • een specifieke analyse van de gegevens in de databank.
Hier vindt u een overzicht van de zakelijke gebruikers van Kennisbank Filantropie.

Sponsors

Kennisbank Filantropie zoekt sponsors die de stichting vanuit maatschappelijke betrokkenheid financieel ondersteunen. Voor hen is een specifiek sponsorpakket opgebouwd, dat bestaat uit zelf te kiezen bouwstenen.

Kijk hier voor een overzicht van de huidige sponsors.

Geïnteresseerd in samenwerking met Kennisbank Filantropie?
Neem contact met ons op voor meer informatie.