voor wie goed wil doen

financiële steun zoeken voor uw activiteiten?

Kennisbank Filantropie werkt samen met Uitgeverij Walburg Pers die jaarlijks het FondsenBoekde FondsenDisk én - sinds 2014 - de FondsenApp uitgeeft. Zo vinden subsidiezoekers informatie over zo'n 700 fondsen.

een goed doel zoeken om tijd of geld in te zetten?

De Goede Doelen Monitor is een online module van Kennisbank Filantropie en heeft ten doel de gegevens van goededoelenorganisaties uit de databank filantropie te ontsluiten voor een ieder die behoefte heeft aan informatie over Nederlandse goede doelen.

hoe het werkt

De Goede Doelen Monitor toont informatie van alle duizenden goededoelenorganisaties die zij zelf hebben ingevoerd in de databank.Kennisbank Filantropie hanteert diverse controleprocedures, maar de verantwoordelijkheid voor de actualiteit en compleetheid ligt bij de goede doelen zelf.

zoeken en vergelijken

In de online monitor kan de enorme hoeveelheid aan informatie van goededoelenorganisaties worden gefilterd en gesorteerd aan de hand van objectieve criteria. Het resultaat is een overzicht van organisaties die op een aantal factoren met elkaar vergeleken kunnen worden, bijvoorbeeld op de kans op een grote positieve maatschappelijke prestatie. Per goededoelenorganisatie is detailinformatie beschikbaar. Het detailscherm biedt een overzicht van de strategische organisatie, prestatiegegevens, meningen van donateurs en beknopte financiële gegevens.

donateur opinie

Bezoekers aan de Goede Doelen Monitor wordt gevraagd hun mening te geven over een goededoelenorganisatie. Na moderating door Kennisbank Filantropie worden de donateur opinies gepubliceerd bij de detailinformatie in de monitor. Deze informatie helpt bezoekers een beeld te vormen van een goede doelenorganisatie en het vinden van een organisatie die zij willen steunen.