transparantie en samenwerking

naar de databank

 

voor filantropische instellingen:

- update hier de gegevens van uw instelling
- doe de ANBI-check

 loggin button 

Nog niet opgenomen in de databank filantropie? Meld uw instelling aan via het registratieformulier.
Vind hier meer informatie over opname in de databank.


Goed doen, goed zichtbaar

Goed doen, goed zichtbaar maken, dat is de taak van Kennisbank Filantropie.


doel

Kennisbank filantropie bevordert de  transparantie in de filantropische sector zodat het effect van 'goed doen' toeneemt. Helderheid over activiteiten en effectiviteit van goede doelen en vermogensfondsen stelt belanghebbenden in staat een bewuste keuze te maken en brengt het proces van kwaliteitsverbetering van de filantropische sector op gang.  


werkwijze

Kennisbank filantropie is hét onafhankelijk centraal informatiepunt voor de gehele filantropische sector.  Fondswervende instellingen en vermogensfondsen vragen wij zoveel mogelijk gegevens aan te leveren. Uniforme data verzameling zorgt voor vergelijkbare gegevens. Kennisbank Filantropie doet een basisvalidatie en ontsluit de informatie, zonder een waardeoordeel te geven, aan een groot aantal samenwerkingspartners. Via hen komt de informatie uiteindelijk bij donateurs en andere belanghebbenden. Zo werken wij aan een effectieve en efficiënte filantropische sector.


samenwerking SBF

Kennisbank Filantropie werkt samen met de SBF (Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie) aan de uitbreiding van haar spilfunctie als onafhankelijk centraal informatiepunt om de sector filantropie in Nederland zichtbaarder en effectiever te maken. '

 


Kennisbank Filantropie is verhuisd!

035-2400440

's-Gravelandseweg 73, 1217 EJ Hilversum


testimonial

Diana van Maasdijk, hoofd Filantropie Advies bij ABN AMRO MeesPierson

Veel klanten van ABN AMRO MeesPierson overwegen filantropie. Ze vinden het belangrijk om met een deel van hun vermogen een verschil te maken. Onze Filantropie Adviseurs begeleiden de diverse stappen die daarbij nodig zijn. We werken hierbij nauw samen  met Kennisbank Filantropie, een onafhankelijke partij waarbij meer dan 5600 goede doelen zijn aangesloten. Samen zijn we op weg naar hetzelfde resultaat: een bijdrage aan een betere wereld. Kennisbank Filantropie biedt waardevol inzicht in de goede doelen die passen bij de persoonlijke geefmissie van onze klant. Een geweldige samenwerking, waarmee we écht een verschil maken.


samenwerking met

 

 
Erasmus Centre for Strategic Philanthropy
Trouw 
Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie
Nationale Goede Doelen Test